Naslovna > Novosti > Prednosti odabira keramike inspirisane drvetom

Prednosti odabira keramike inspirisane drvetom

20/06/2015 09:37:41

Jeste li razmišljali da za oblaganje Vašeg prostora odaberete keramiku inspirisanu drvetom ? Donosimo Vam nekoliko informacija koje će Vam pomoći pri donošenju odluke. 

Osnovna karakteristika ove keramike jeste njen realan izgled, tako da se ona može koristiti ne samo u kupatilu i kuhinji već i u Vašem cjelokupnom životnom prostoru. U nastavku otkrijte četiri prednosti upotrebe keramike imitacija drveta:

1.„Drvena“ pločica pruža izgled pravog drveta, ali izrađena od mljevenog kamena otporna je na prisustvo vode u kupatilu, podrumu, kuhinji ili bilo kojem drugom dijelu Vašeg doma gdje postoji mogućnost da materijal dođe u dodir sa vodom.

2. Pločice imitacija drveta su savršen način za postizanje prirodne ljepote drveta bez brige o njegovom održavanju. Porculanska pločica ne treba rutinsko poliranje i lako se čisti.

3. Pločice ovog tipa daju izgled drveta međutim ostaju hladne na dodir zbog svoje kamene strukture, međutim upravo ta kamena struktura ih čini pogodnima da izdrže temperature podnog grijanja što će stvoriti osjećaj topline uz dizajn idealan za Vaš dom.

4. Izrazite svoju kreativnost različitim nijansama ili veličinama keramike i ne ograničavajte se na pod, dodavanje imitacije drveta na zidove će stvoriti spokojan izgled prirode.

Prijavite se za newsletter i ne propustite najnovije informacije o proizvodima, ...

lokacija