TRENDOVI U SVIJETU KERAMIKE

12/07/2019 09:43:07

Naš tim je odvojio trenutak za okupljanje glavnih trendova iz svijeta keramike. U narednom periodu vladat će dva kontrasna pokreta: moderni, dramski stilovi na jednoj strani i tradicionalni, ručni rad na drugoj. Za nas je ovo posebno uzbudljivo jer u našem asortimanu je pregršt novih kolekcija koje odgovaraju najvećim trendovima. 

 

BOJE

Nastavak 2019. godine obilježit će trend kretanja od hladnog do snažnog izbora boja. Tako ćete imati priliku da birate između tamno-crvenih nijansi, koraljnih i smaragdno zelenih.

 

KAMEN

Dok će Calacatta uvijek biti klasik, ove godine budite u potrazi za dramatičnim kamenim pločicama. Razmislite o mramornim pločicama sa šarenim venama ili raskošnim uzorcima.

 

RUČNI RAD

Miješanje i usklađivanje bit će trend i ove godine, sa posebnim osvrtom na kombinaciju retro i modernog, a rezultat će biti privlačan, jedinstven dizajn. Također ćemo primijetiti na istoj fronti, korak prema ručno izrađenom,jer ništa ne može nadmašiti jednostavnost koja oduzima dah povezana s ručno oslikanim ili ručno izrađenim motivima.

VELIKI FORMATI

S obzirom na funkcionalnost i savršenstvo dizajna nije iznenadjenje da će se trend velikih formata nastaviti i dalje. Odabirom velikih formata ne možete pogriješiti.

Prijavite se za newsletter i ne propustite najnovije informacije o proizvodima, ...

lokacija